Ingyenes Húsipari termékgyártó Tanfolyam

Húsipari termékgyártó tanfolyam indul Bács-Kiskun megyében!

Húsipari termékgyártó OKJ - Mélykút - felnottkepzes.hu - Felnőttképzés - IOSZIA

Képzés megnevezése: Húsipari termékgyártó
Képzés helyszíne: Mélykút
OKJ azonosító: 34 541 03
Óraszám: 1192 óra
Engedélyszám: E-000526/2014/A133

Elmélet és gyakorlat aránya:
386 elméleti; 806 gyakorlati óra

A Húsipari termékgyártó képesítés rövid leírása:
A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott fél testek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és
értékesítése.

A Húsipari termékgyártó szakképesítéssel rendelkező képes:

  • átvenni a munkaterületet,
  • felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
  • betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
  • elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végezni,
  • darabolást, csontozást végezni,
  • másodlagos feldolgozást végezni,
  • félkész és késztermékeket készíteni,
  • hőkezelt húskészítményeket gyártani,
  • sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
  • nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
  • húskonzervet készíteni,
  • befejező műveleteket végezni,
  • eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
  • betartani a tevékenységre vonatkozó higiéniai, minőségbiztosítási előírásokat,
  • alapméréseket végezni,
  • adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
  • a félkész vagy készterméket átadni a hűtő
  • vagy tároló raktárnak.

A képzés moduljai:

  • 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
  • 10927-16 Vágóhídi munka
  • 10928-16 Darabolás, csontozás
  • 10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás
  • 10930-16 Húsipari értékesítés
  • 11497-12 Foglalkoztatás I.
  • 11499-12 Foglalkoztatás II.

Bemeneti feltételek:

  • Iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 15/2018. (VII. 9.) AM rendelettel módosított 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában, valamint foglalkozás egészségügyi alkalmassági megléte
  • betöltött 16. életév és a tankötelezettség teljesítése

A résztvevők kiválasztásának a módja: írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat.

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön az illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!

Húsipari termékgyártó

Képzés megnevezése: Húsipari termékgyártó
OKJ azonosító: 34 541 03
Nyilvántartási szám: E-000526/2014/A133
Képzés helyszíne: Mélykút
Óraszám: 1192 óra
Elmélet és gyakorlat óraszáma:
386 elméleti; 806 gyakorlati óra

A szakképesítés rövid leírása:

A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott féltestek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és értékesítése.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • átvenni a munkaterületet,
  • felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
  • betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
  • elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végezni,
  • darabolást, csontozást végezni,
  • másodlagos feldolgozást végezni,
  • félkész és késztermékeket készíteni,
  • hőkezelt húskészítményeket gyártani,
  • sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
  • nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
  • húskonzervet készíteni,
  • befejező műveleteket végezni,
  • eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
  • betartani a tevékenységre vonatkozó higiéniai, minőségbiztosítási előírásokat,
  • alapméréseket végezni,
  • adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
  • a félkész vagy készterméket átadni a hűtő- vagy tároló raktárnak.

A képzés moduljai:

10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás

10927-16 Vágóhídi munka

10928-16 Darabolás, csontozás

10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás

10930-16 Húsipari értékesítés

11497-12 Foglalkoztatás I.

11499-12 Foglalkoztatás II.

Bemeneti feltételek:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

Bemeneti kompetenciák iskolai előképzettség hiányában: igen/nem: a képzés megkezdhető 15/2018. (VII. 9.) AM rendelettel módosított 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Életkor: Betöltött 16. életév és tankötelezettség teljesítése

A résztvevők kiválasztásának a módja:

Írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat; foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön a lakóhelye szerinti területileg illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!

Képző elérhetőségei:

E-mail: nikolett.h@ioszia.hu, WEB: www.felnottkepzes.hu, Telefon: +36 (30) 586-32-29

Jelentkezz!

Üdvözlettel:
“IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény.
FELNŐTTKÉPZÉS

A bejegyzés kategóriája: Húsipari termékgyártó tanfolyam
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük